Consector

Låneförmedlare - ConsectorConsector hjälper privatpersoner att både jämföra kreditkort, privatlån och bolån. Tre viktiga punkter för att hålla nere kostnaderna och därmed då pengar över till annat är räntor och avgifter.

Dess stora fördel är att de har en föredömlig ”räntesnurra” på hemsidan som gör det enkelt för låntagaren att räkna på hur mycket ett lån skulle kosta i månaden vid en viss procentsats.

Hur fungerar Consector?

Consector är en låneförmedlare och ger därmed inte egna lån. Däremot hjälper de till med att jämföra lån från ett flertal banker vilket gör en lånejämförelse mycket snabb och enkel. Dessutom är det helt gratis.

  • Gör en låneansökan på hemsidan
  • Ansökan (och kreditupplysning) skickas vidare till Consectors partners vilket är banker och andra kreditiinstitut
  • Inom 24 timmar har dessa svarat och du får samtliga låneförslag att ta ställning till
  • Du kan sedan jämföra de olika låneavtalen och välja det som är mest tilltalande
  • All låneförmedling är gratis

Hur sker en låneansökan?

För att få genomföra en låneansökan krävs det att personen är minst 18 år och är folkbokförd i Sverige (sedan minst 1år). Det får inte heller finnas skulder hos Kronofogden sedan 6 månader och årsinkomsten måste vara minst 110.000kr.

Låneansökan sker enklast via hemsidan och det tar inte mer än 3-5 minuter att fylla i de uppgifter som behövs för att genomföra en lånejämförelse.

Belopp som man kan ansöka om är 10.000kr upp till 500.000kr (från 31 oktober 2016) och valbar amorteringstid är 1-15 år. När detta anges på sidan kan man direkt se ett exempel på hur mycket lånet kommer att kosta i månadskostnad. Här går det även att testa sig fram med olika räntesatser.

Efter att ha uppgett vad pengarna ska användas till och fyllt i personuppgifter skickas ansökan in. Här ska tilläggas att pengarna alltid får användas till vad som helst när ett privatlån tecknas. Den som inte vill ange vad pengarna ska användas till väljer därför ”Annat” som orsak.

Efter att låneansökan skickats iväg tar det maximalt 24 timmar till att förslagen från de olika bankerna kommer in och därefter väljs den bank som ger bäst avtal.

Varför låna via Consector?

Det finns minst två tydliga fördelar med att låna via låneförmedlare. Detta oavsett om det Consector som anlitas eller något annat företag.

  • Trots att låneförslag kommer in från flera olika banker så sker enbart en kreditupplysning. Detta ökar chansen att få lån i längden.
  • Men den största fördelen är just enkelheten. Att fylla i ansökan tar inte mer än någon minut och för detta får man en jämförelse på ett stort antal banker. Att istället kontakta varje bank själv skulle ta timmar att utföra.

Utöver de generella fördelarna finns framförallt två fördelar med just Consector.

  • Tydlig på månadskostnad

Consector har en föredömlig ”räntesnurra” på webbplatsen som är mycket bra att använda innan låneansökan skickas in. Genom att ändra räntesatsen kan man direkt få uträknat hur mycket lånet kommer att kosta per månad beroende på ränta.

Det är få låneförmedlare som har denna flexibla möjlighet. Deras ”räntesnurror” är oftast inställda exakt på en ränta och inte möjliga att förändra för att testa vilken månadskostnaden blir om räntan går upp – eller ner.

  • Stor flexibilitet gällande amorteringstid

Amorteringstiden är valbar från 1 till 15 år. Detta är i nivå med de bästa låneförmedlarna i Sverige vilket skapar stor flexibilitet på lånet.