Freedom Finance

Freedom FinanceFreedom Finance har sedan 2003 bedrivit låneförmedling i Sverige. Men företaget har ännu längre erfarenhet av branschen då företaget grundades i Storbritannien år 1983.

Det är idag en av Sveriges största låneförmedlare vilket delvis beror på att de erbjuder en mycket bra tjänst.

Så fungerar Freedom Finance

 • Fyll i en låneansökan på hemsidan
 • Företaget tar sedan en kreditupplysning
 • En ”kopia” på upplysningen och låneansökan skickas ut till upp till 20 banker
 • Bankerna skickar tillbaka låneförslag som sedan skickas vidare till låntagaren
 • I lugn och ro kan de olika låneförslagen jämföras
 • Lånet tecknas hos vald bank och pengarna betalas ut inom 3-5 bankdagar
 • Räntan som ges är 3,25-18,15%

Ansöka om lån via Freedom Finance Låneförmedlare

Det ska vara enkelt att ansöka om lån men även tydligt för låntagaren vilka krav som ställs. Detta lyckas företaget överlag mycket bra med.

Det går att ansöka om lån på 5000kr upp till 500.000kr och välja på amorteringstid mellan 1 och 15 år.

Kravet är att man ska vara minst 18 år och ha en årsinkomst på 100.000kr.

Det som anges vid låneansökan är information om den egna ekonomin, om någon medsökande ska finnas samt personuppgifter. Därmed tar en ansökan några minuter och svar kommer sedan inom kort gällande vilka erbjudanden som bankerna erbjuder.

Fördelar med Freedom Finance

Hos samtliga låneförmedlare är det gratis att göra låneansökan. Man får även alltid samma ränta hos bankerna som om de kontaktats separat. Det som däremot skiljer Freedom Finance mot andra låneförmedlare är:

 • Låneförmedlare som tillåter betalningsanmärkning

De flesta banker kräver att låntagaren inte får ha betalningsanmärkning men det finns undantag. Freedom Finance har valt att samarbeta både med banker som tillåter denna anmärkning och de som kräver att låntagaren inte har dessa.

Därmed kan även de med betalningsanmärkning göra en låneansökan via företaget och få flera olika förslag tillbaka. Däremot brukar det innebära att man får låna lägre summa och till högre ränta. Men att jämföra är alltid ett bra steg att gå för att hitta bästa alternativet.

 • Samarbetar med ca 20 banker

Genom att företaget valt att samarbeta med ca 20 banker blir det en stor jämförelse som sker när denna låneförmedlare används. Det viktigaste man bör titta på i val av låneförmedlare är just att de samarbetar med så många banker som möjligt.

 • Låna upp till 500.000kr

Många låneförmedlare kan enbart förmedla låneansökningar upp till 350.000kr eller 400.000kr. Men genom att Freedom Finance valt att samarbete med Bank Norwegian kan de erbjuda lån ända upp till 500.000kr. En fördel alltså i jämförelse med andra låneförmedlare.

 • Låneskydd kan tecknas på lånet

När lånet tecknas kan man välja att även teckna låneskydd. Detta är en slags försäkring som träder i kraft om personen blir sjukskriven eller arbetslös. Inkomsten faller då kraftigt och det kan vara svårt att betala lånet. Men tack vare låneskyddet fås ersättning för inbetalningar till lånet om detta skulle ske.