Arcadia Finans – Omdöme och betyg

Arcadia Finans

8.2

Ålder & Erfarenhet

8.0/10

Jämför antal banker (anger ej = 5)

8.0/10

Även andra tjänster

5.0/10

Hemsida: Layout & Navigering

10.0/10

Support: Utbud & Betyg

7.0/10

Spann på lån

10.0/10

Tydlighet med ränta

10.0/10

Ansöka lån med Betalningsanmärkning

9.0/10

Vårt Betyg

7.0/10

Fördelar

 • Jämför 20+ lånegivare
 • Lättöverskådlig hemsida
 • Lånmöjlighet trots Betalningsanmärkning
 • Stort spann på lån

Nackdelar

 • Inga andra tjänster
 • Kunde finnas mer supportmöjlighet

Betyg på Arcadia Finans

Arcadia Finans säger sig vara ”Din hjälp på lånemarknaden”. På vissa punkter har de rätt i detta, men på andra punkter får de sämre betyg. I ryggen har de Freedom Finance låneförmedling så det borgar för viss kvalitet och trygghet, dock når inte Arcadia samma höjder som Freedom Finance.

Här presenteras vad som ligger bakom vårt betyg på Arcadia Finans.
Ålder & Erfarenhet
Arcadia Finans är ett varumärke som samarbetar med ett av de äldsta företagen på marknaden, Freedom Finance, och de genomför själva låneförmedlingen. Arcadia Finans startade upp sin verksamhet 2010 så de har även själva en förhållandevis lång erfarenhet på marknaden.
Jämför antal banker
Arcadia Finans nämner att jämförelse sker av ”upp till 25 banker”. Det är ett högt antal banker men eftersom de inte nämner på hemsidan vilka dessa banker är dras betyget ned. (Med stor sannolikhet  samma banker som Freedom Finance har samarbete med).
Även andra tjänster
Arcadia Finans har valt att enbart förmedla privatlån. Detta är den tjänst som är vanligast bland låneförmedlare. Men det börjar bli allt vanligare att aktörerna även jämför bolån, kreditkort, kontokrediter och annat inom privatekonomi. Då inte mer tjänster än privatlån jämförs ges inget högt betyg.
Hemsida och Layout
Här erbjuds en mycket enkel hemsida. Det är absolut inte svårt att förstå hur låneansökan ska fyllas i och hur själva processen sedan går till. Man har skalat bort onödig information och presenterar allt på en enda sida. Snyggt och enkelt – men kanske inte helt funktionellt i alla avseenden.
Support
Vid frågor kan Arcadia Finans nås via mail eller telefon. Här hade det varit önskvärt med chattfunktion, formulär på hemsidan samt mer information kring telefontider. Självklart hade det även varit bra med länkar till Facebook, Twitter osv.
Spann på lån
Lägsta belopp att jämföra är 5000 kr och högsta 600 000 kr. Det är mycket positivt då de med detta breda spann är en av de bästa i Sverige. På denna punkt ges därför högsta betyg.
Tydlighet med ränta
Räntesatsen som går att få presenteras tydligt på företagets hemsida. Här finns även representativa exempel med effektiv ränta. En stor fördel är att de också visar kapitalkostnaden vilket är vad lånet egentligen kostar över hela låneperioden. De får också poäng för att ränteexemplet justeras utifrån valt lånebelopp – Toppbetyg.
Ansöka lån med betalningsanmärkning
För att få göra en lånejämförelse via Arcadia Finans krävs att låntagaren minst är 18 år, har årsinkomst på minst 100 000 kr och inte har några skulder hos Kronofogden.

Därmed kan alltså även ansökan göras av personer med betalningsanmärkningar, dock tycker vi att de borde skriva denna information tydligt på hemsidan.

Vårt betyg
Freedom Finance är en av de låneförmedlare som vi ger högst betyg på Låneförmedlare.net. Eftersom Arcadia Finans samarbetar med detta företag får de även höga betyg på enstaka punkter så som spann på lån och tydlighet med ränta. Arcadia har ju en helt egen layout på sidan och även den får toppbetyg. Däremot dras betyget ned bland annat på grund av i vissa fall svag information och ibland brist på information. Överlag en ganska bra låneförmedlare men når inte det absoluta toppskicket.


Låneförmedlare - Arcadia FinansArcadia Finans är en av de många låneförmedlare som vänder sig mot den svenska privatmarknaden. De samarbetar med över 20 banker och kan därmed ge ett flertal olika låneförslag efter att bankerna jämförts gällande ränta och villkor.

Så fungerar det att låna via låneförmedlaren

 • Välj belopp mellan 5 000kr och 600 000kr
 • Välj amorteringstid mellan 1-15 år
 • Ange personuppgifter och skicka in ansökan
 • Låneansökan skickas vidare till ett 20-tal banker
 • De banker som har lån som passar ansökan ger förslag på låneavtal
 • Alla låneförslag skickas ut till den som genomfört låneansökan och man kan därefter välja bästa avtalet.
 • Den ränta som kommer att erbjudas av bankerna är 3,54%-18,25%
 • Efter att skuldebrev undertecknats betalas pengar ut inom 3-5 arbetsdagar

Låna pengar via Arcadia

För att kunna använda Arcadias låneförmedlingstjänst måste inkomst finnas på 100 000kr brutto per år. Utöver det måste personen vara minst 18 år samt vara skuldfri hos Kronofogden.

Att genomföra en låneansökan sker snabbt och inom 24 timmar fås svar från bankerna. Det finns däremot aldrig krav på att ett lån måste tecknas hos någon av dessa banker. En låneförmedlare förmedlar enbart låneförslag – sen är det upp till kunden att välja om något förslag ska antas eller inte.

Tjänsten är helt gratis då det är bankerna som betalar för att dessa lånejämförelsesidor ska finnas. Som privatperson får man därmed gratis och snabb jämförelse av över 20 olika banker.

Fördelar med Arcadia Finans

Arcadia Finans har inte några specifika fördelar mot andra låneförmedlare. Men att söka billiga lån via låneförmedlare har alltid tre stora fördelar.

 • Jämför mer än 20 bankar – Snabbhet

Det finns två vägar att gå för att jämföra räntor hos banker. Den som kontaktar varje bank separat måste alltså kontakta 20 banker för att få en komplett jämförelse. Detta tar rejält lång tid. Att gå via en låneförmedlare är extremt mycket enklare då ca 20 banker jämförs på mindre än ett dygn.

 • Enbart en kreditupplysning – Lättare att få lån

Om en bankjämförelse sker på egen hand genom att låneansökan skickas in till flera banker kommer varje bank ta en kreditupplysning. Ska 20-25 banker jämföras kommer det alltså skapas hela 20-25 kreditupplysningar. Eftersom antalet kreditupplysningar som tas på en person kan påverka chansen att få lån är detta inte en rekommenderad väg.

När en låneförmedlare används (ex Arcadia Finans) sker enbart en enda kreditupplysning. Det är denna som sedan ligger till grund för alla bankernas svar angående låneförslag. Därmed håller man nere antalet kreditupplysningar vilket i längden ökar chansen att få lånet beviljat.

 • Gratis och du får samma ränta

Oavsett vilken låneförmedlare du väljer så är tjänsten gratis. Orsaken är att bankerna betalar för att få vara med i denna tjänst. De räntor som bankerna presenterar genom denna jämförelse är även identiska med den räntesats du hade fått om direktkontakt hade skett med banken.