Freedom Finance, Zmarta och Advisa höjer högsta lånebeloppet

I slutet av förra året ändrade både Zmarta, Lendo och Axofinans sina gränser för vilka belopp som kan jämföras via deras tjänster. Bland annat höjde Axo Finans högsta lånebeloppet från 500 000 kr till 600 000 kr. Nu följer även Freedom Finance och Advisa efter med samma höjning.

Fram till i slutet av förra året var det högsta belopp som gick att jämföra via låneförmedlare i Sverige på 500 000 kr. Det är däremot ett belopp som ytterst få lånar via privatlån då medelsumman är ca 120 000 kr enligt en undersökning av Zmarta. Men hos vissa låntagare finns efterfrågan på de större beloppen.

Advisa bannerI december kunde så Axo Finans höja maximalt belopp att jämföra via deras tjänst. De kunde då erbjuda 600 000 kr som högsta belopp vilket de då var ensamma om att göra. Men det skulle dröja länge förrän andra låneförmedlare följde efter.

I dagarna gick både Freedom Finance och Advisa ut med att de också höjer högsta beloppet till 600 000 kr. Detta gäller även Zmarta som ingår i samma företagsgrupp som Freedom Finance. Till stor sannolikhet kommer ytterligare låneförmedlare att gå samma väg inom kort då de ofta följer varandra gällande utveckling och utbud av tjänsten.

Samarbeten avgör höjningarna

En låneförmedlare jämför och förmedlar lån. Det är inte dessa företag som ger lånen och därmed betalar ut pengarna till låntagaren. Därmed kan inte låneförmedlarna helt själva avgöra hur stora belopp som ska förmedlas via deras tjänst. Det avgörs indirekt via de samarbetspartners som de har.

Freedom Finance logo 300x250När en, eller flera, samarbetspartners ändrar lånebeloppet som går att låna via dem kan detta även medföra ändringar för låneförmedlaren. I detta fall har minst en samarbetande part höjt högsta lånebelopp till 600 000 kr vilket därmed gjorde att både Freedom Finance och Advisa kunde höja till detta belopp på sina hemsidor.

Samtidigt strävar dessa låneförmedlare alltid efter nya samarbetsavtal då de tjänar på att så många banker och kreditföretag som möjligt jämförs. Med många aktörer gynnas låntagaren då det blir lättare att hitta en lägre ränta och ett passande lån.

Därmed förbättras även tjänsten vilket i längden blir en konkurrensfördel. Orsaken att Freedom Finance och Advisa nu höjer beloppet kan alltså bero på att de tecknat avtal med en ny bank eller ett nytt kreditbolag som har detta belopp som högsta nivån.

Du gillar kanske också...