Pengino

Pengino

7

Ålder & Erfarenhet

6.0/10

Jämför antal banker (anger ej = 5)

5.0/10

Även andra tjänster

5.0/10

Hemsida: Layout & Navigering

8.0/10

Support: Utbud & Betyg

7.0/10

Spann på lån

9.0/10

Tydlighet med ränta

7.0/10

Ansöka lån med Betalningsanmärkning

10.0/10

Vårt Betyg

6.0/10

Fördelar

 • Jämför 20+ lånegivare
 • Lånmöjlighet trots Betalningsanmärkning

Nackdelar

 • Anger inte hur många långivare som kontaktas
 • Inga andra tjänster
 • Kunde finnas mer supportmöjlighet

Låneförrmedlare PenginoLåneförmedlaren Pengino är ett varumärke som drivs och ägs av Freedom Finance, de driver sin verksamhet under flera olika varumärken. Oavsett vilket varumärke som låneansökan skickas in via så sker lånejämförelsen på samma sätt.

Att lämna in en låneansökan till denna låneförmedlare eller till Freedom Finance är alltså exakt samma sak. Därmed inte sagt att den ena eller andra vägen är bättre.

Så fungerar Pengino

 • Välj hur mycket du vill låna och vilken amorteringstid som önskas
 • Fyll i Namn och E-post för att därefter gå vidare i låneansökan och skicka in den till Pengino
 • En kreditupplysning sker och därefter får ca 20 banker se låneansökan och kreditupplysningen
 • Bankerna tar ställning till om de vill erbjuda lån och i så fall till vilken ränta
 • Samtliga låneförslag samlas in och skickas till dig.
 • Du jämför lånevillkor och räntor och väljer den bank som erbjuder bäst avtal
 • Den ränta som erbjuds är 3,54-18,15%

Ansöka om lån via Pengino

Eftersom Pengino inte är en separat låneförmedlare utan samma som Freedom Finance är det exakt samma krav oavsett vilken av dessa låneförmedlare som man använder sig av. Detta innebär ett krav på minst 100.000kr i årsinkomst och att man är 18 år. Utöver det att det inte finns skulder hos Kronofogden. Däremot behöver inte betalningsanmärkning vara något problem (Gäller alltså både Pengio och Freedom Finance).

Att fylla i ansökan är extremt enkelt och tar inte mer än 3 minuter. Svar från bankerna kommer sedan inom 24 timmar.

Kom ihåg att de låneförslag som presenteras aldrig är bindande. Du kan välja någon av bankerna till lånet eller välja att inte teckna lån alls. Det som presenteras är alltså enbart förslag.

Fördelar med Pengino

Det finns två fördelar med att låna pengar via låneförmedlare. För det första jämföre de ca 20 banker extremt fort. Ett enkelt och snabbt sätt att jämföra räntor alltså. För det andra tas enbart en enda kreditupplysning trots att så många banker svarar på låneansökan. Detta gäller alltså oavsett vilken låneförmedlare som väljs. Det som däremot är specifikt med Pengino är:

 • Betalningsanmärkning är inte problem

Genom att företaget (genom Freedom Finance) samarbetar med ett stort antal banker har de även samarbete med en del banker som tillåter betalningsanmärkningar. Det går alltså att skicka in låneansökan oavsett om man har denna anmärkning eller inte. Det ger ett stort plus då de hjälper ”alla” att pressa räntorna.

MEN…

En liten kritik kan vändas mot Pengino utifrån att sidan har relativt lite information på hemsidan. I och med att exakt samma förutsättningar ges hos Freedom Finance kan man istället göra en låneansökan direkt via dem. De är tydligare med information och erbjuder även låneskydd om så önskas via den webbplatsen.