Pengino – Omdöme och betyg

Pengino

7.4

Ålder & Erfarenhet

6.0/10

Jämför antal banker (anger ej = 5)

8.0/10

Även andra tjänster

5.0/10

Hemsida: Layout & Navigering

7.0/10

Support: Utbud & Betyg

6.0/10

Spann på lån

9.0/10

Tydlighet med ränta

10.0/10

Ansöka lån med Betalningsanmärkning

10.0/10

Vårt Betyg

6.0/10

Fördelar

 • Jämför 20+ lånegivare
 • Lånmöjlighet trots Betalningsanmärkning

Nackdelar

 • Anger inte vilka långivare som kontaktas
 • Inga andra tjänster
 • Kunde finnas mer supportmöjlighet

Betyg på Pengino

Pengino får medelbetyg på grund av få kontaktmöjligheter och en för ”mastig” hemsida. Tjänsten är däremot mycket bra vilket beror på att det egentligen är Freedom Finance som genomföra själva lånejämförelsen.

Nedan visas vad vi grundat vårt betyg på Pengio efter kriterier.
Ålder & Erfarenhet
På hemsidan framgår det inte hur lång erfarenhet Pengino har av den svenska kreditmarknaden, dock ska de ha startat 2016. Pengino är ett eget varumärke som själva inte gör lånejämförelsen utan allt skickas vidare ansökningar till Freedom Finance. Även om Freedom Finance har lång erfarenhet så räknas betyget på när Pengino startade.
Jämför antal banker
Pengino är tydliga med att de marknadsför Freedom Finance. Genom detta samarbete kommer en jämförelse ske av ”fler än 20 långivare”. Det går även att klicka sig vidare från Pengino till Freedom Finance hemsida där de samarbetande bankerna presenteras.

Självklart hade det varit bättre om Pengino skrivit ut det på sin egen hemsida, eftersom de inte gör detta så dras betyget ned något.
Även andra tjänster
Via Pengino går det att jämföra privatlån från över 20 långivare. De har däremot inte några andra tjänster vilket börjar bli allt vanligare hos låneförmedlare. Ett exempel är Zmarta som både jämför lån, sparande och abonnemangstjänster. Här är det däremot enbart privatlån.
Hemsida och Layout
Med en låneansökan i toppen är det mycket lätt att hitta information kring hur ansökan kan genomföras. Den som scrollar längre ner på sidan kommer däremot möta mycket långa stycket av text som skulle behöva struktureras bättre. Det känns tungt och svårt att navigera.

Support
Önskas kontakt med Pengino kan detta ske via mail. Det finns nämligen inget telefonnummer, ingen chatt, inget kontaktformulär m.m. De hänvisar till Freedom Finance om man vill ställa frågor via telefon. Detta ger, nästan, det lägsta betyget gällande support.
Spann på lån
Via Pengino kan låneansökan skickas in på minst 5000 kr och som mest 500 000 kr. Det är lite märkligt då låneansökan kommer att behandlas av Freedom Finance och dessa gör jämförelser på ända upp till 600 000 kr.

Det är ändå bra att kunna jämföra lån mellan 5 000 kr och 500 000 kr. De flesta låneförmedlare har nedre gräns på 5000 eller 10 000 kr, många som söker mindre lån uppskattar den nedre 5000 kr gränsen.
Tydlighet med ränta
Både ränta, effektiv ränta och kapitalkostnad visas på hemsidan. Detta är mycket bra. Utöver det har man även valt att justera det representativa exemplet utifrån valt lånebelopp och amorteringstid. Det gör det mycket enkelt att förstå vad lånet kostar. Utmärkt!
Ansöka lån med betalningsanmärkning
Ja, det går att söka om lån via Pengino för personer som har betalningsanmärkning. Det är en fördel att de jobbar mot flera olika kundgrupper och att alla därmed kan ta del av denna tjänst som till stor sannolikhet innebär lägre ränta än om enbart en egen räntejämförelse genomförts.

Vårt betyg
Pengino samarbetar med Freedom Finance och det är alltså detta företag som gör själva lånejämförelsen. Det är ett mycket bra företag som får högt betyg. Pengino får däremot medelbetyg då hemsidan är tjock av text och supportmöjligheterna är mycket få. Tydlighet och struktur skulle kunna ge bättre betyg.


Låneförmedlare Pengino [banner 400x400]Låneförmedlaren Pengino drivs av det norska företaget Firstborn IVS och i Sverige har de ett samarbete med Freedom Finance. Oavsett vilken låneförmedlare som låneansökan skickas in via så sker lånejämförelsen på samma sätt.

Att lämna in en låneansökan till denna låneförmedlare eller till Freedom Finance är alltså exakt samma sak. Därmed inte sagt att den ena eller andra vägen är bättre.

Så fungerar Pengino

 • Välj hur mycket du vill låna och vilken amorteringstid som önskas
 • Fyll i Namn och E-post för att därefter gå vidare i låneansökan och skicka in den till Pengino
 • En kreditupplysning sker och därefter får 20+ banker se låneansökan och kreditupplysningen
 • Bankerna tar ställning till om de vill erbjuda lån och i så fall till vilken ränta
 • Samtliga låneförslag samlas in och skickas till dig.
 • Du jämför lånevillkor och räntor och väljer den bank som erbjuder bäst avtal
 • Den ränta som erbjuds är 3,54-18,15%

Ansöka om lån via Pengino

Eftersom Pengino inte är en separat låneförmedlare utan samma som Freedom Finance är det exakt samma krav oavsett vilken av dessa låneförmedlare som man använder sig av. Detta innebär ett krav på minst 100 000 kr i årsinkomst och att man är 18 år. Utöver det att det inte finns skulder hos Kronofogden. Däremot behöver inte betalningsanmärkning vara något problem (Gäller alltså både Pengio och Freedom Finance).

Att fylla i ansökan är extremt enkelt och tar inte mer än 3 minuter. Svar från bankerna kommer sedan inom 24 timmar.

Kom ihåg att de låneförslag som presenteras aldrig är bindande. Du kan välja någon av bankerna till lånet eller välja att inte teckna lån alls. Det som presenteras är alltså enbart förslag.

Fördelar med Pengino

Det finns två fördelar med att låna pengar via låneförmedlare. För det första jämförs de ca 20 banker extremt fort. Ett enkelt och snabbt sätt att jämföra räntor alltså. För det andra tas enbart en enda kreditupplysning trots att så många banker svarar på låneansökan. Detta gäller alltså oavsett vilken låneförmedlare som väljs. Det som däremot är specifikt med Pengino är:

 • Betalningsanmärkning är inte problem

Genom att företaget (genom Freedom Finance) samarbetar med ett stort antal banker har de även samarbete med en del banker som tillåter betalningsanmärkningar. Det går alltså att skicka in låneansökan oavsett om man har denna anmärkning eller inte. Det ger ett stort plus då de hjälper ”alla” att pressa räntorna.

MEN…

En liten kritik kan vändas mot Pengino utifrån att sidan har relativt lite information på hemsidan. I och med att exakt samma förutsättningar ges hos Freedom Finance kan man istället göra en låneansökan direkt via dem. De är tydligare med information och erbjuder även låneskydd om så önskas via den webbplatsen.