MyLoan – Omdöme och betyg

MyLoan

9.2

Ålder & Erfarenhet

8.0/10

Jämför antal banker (anger ej = 5)

9.0/10

Även andra tjänster

9.0/10

Hemsida: Layout & Navigering

9.0/10

Support: Utbud & Betyg

9.0/10

Spann på lån

9.0/10

Tydlighet med ränta

10.0/10

Ansöka lån med Betalningsanmärkning

10.0/10

Vårt Betyg

10.0/10

Fördelar

 • Jämför många lånegivare, 25st
 • Erbjuder även Bolån, sparande och aktier
 • Bra support möjligheter
 • Lånmöjlighet trots Betalningsanmärkning
 • Har flest långivare som erbjuder små lån

Nackdelar

 • Inga tydliga svagheter

Betyg på MyLoan

MyLoan har länge legat bland de högst rankade låneförmedlarna på Låneförmedlare.net. Orsaken är framförallt enkelheten och tydligheten. Hemsidan är pedagogiskt uppbyggd och lånejämförelsen sker mycket smidigt. Dessutom kan man få hjälp att förbättra privatekonomin genom att även jämföra sparande och aktiedepåer.

Här presenteras vad som ligger bakom det betyg som MyLoan får i denna recension.
Ålder & Erfarenhet
MyLoan lanserades 2010 och har sedan dess ”hjälpt 300 000 svenskar till bättre lånesituation”. Det betyder att de har god erfarenhet av låneförmedling. Samtidigt har de så lång erfarenhet att de med säkerhet har god kännedom om branschen och är seriösa.
Jämför antal banker
På hemsidan framgår det att en jämförelse sker av 25 banker. Det kan variera år från år vilka de jämför men med så stort antal banker bör alla kunna få en relevant jämförelse. MyLoan har även valt att samarbeta med banker från olika nischer och inriktningar. Det ger fördelen att jämförelsen blir så bred och användarvänlig som möjlig.
Även andra tjänster
Den primära tjänsten på MyLoan.se är låneförmedling av privatlån. Men här går det även att jämföra och få hjälp med billån samt jämföra bolån. Inom sparande och investering finns jämförelsetjänst för både sparkonton och aktiedepå. E
n fördel att de jämför flera tjänster.
Hemsida och Layout
Med pedagogiska pilar är det extremt enkelt att förstå och göra en låneansökan. På den punkten är de kanske ”bäst i klassen”. Det som rör till det lite är att de har renoveringslån, blancolån, samla lån, kontantinsatslån osv. Det är ju samma sak men bara olika namn. Överlag ändå en mycket enkelt och smidig hemsida.
Support
Många frågor kan man hitta svar på under Frågor & Svar. Önskas ändå mer kontakt med MyLoan finns telefonnummer och mailadress tydligt presenterat på hemsidan.

Detsamma gäller postadress, faxnummer och besöksadress. Det enda som kan saknas är kontaktformulär på webbplatsen.
Spann på lån
Lägsta beloppet att jämföra är 5000 kr, vilket är mycket bra. Högsta beloppet är 500 000 kr vilket därmed slås av ett par låneförmedlare som jämför upp till 600 000 kr. De som inte behöver låna det absolut högsta beloppet kan alltså med fördel vända sig till MyLoan.
Tydlighet med ränta
MyLoan får högsta betyg på denna punkt, vilket inte många låneförmedlare får. För det första presenteras det tydligt vilken ränta man kan förvänta sig (inom vilket spann). För det andra finns ränteexempel som är anpassade efter lånesumman i ansökan. För det tredje syns kapitalkostnad tydligt. Perfekt!
Ansöka lån med betalningsanmärkning
Går det att låna pengar med hjälp av MyLoan även om man har betalningsanmärkning? Ja, absolut. Flera banker och långivare som samarbetar med MyLoan ger nämligen dessa lån.

I en jämförelse från 2017 var de till och med den låneförmedlare som hade flest samarbetande långivare som godkände anmärkningar.

Vårt betyg
Att MyLoan kommer på ”Topp Tre” av låneförmedlare är inte oväntat. De jämför många olika banker och vänder sig både till de med mycket god ekonomi samt de som har betalningsanmärkning.. Hemsidan är enkel och pedagogisk och presentationen av ränta samt kapitalkostnad är exemplarisk.


MyLoanMyLoan påbörjade sin låneförmedling år 2010 och har sedan dess hjälpt tusentals svenskar varje år med att pressa priset på sina privatlån. Enligt deras hemsida handlar det om över 300.000 personer.

Inte sällan sker detta genom så kallade samlingslån. En person har många små krediter med höga räntor och tar ett större privatlån som betalar av dessa småkrediter. Detta till en betydligt bättre räntesats.

Hur Fungerar Myloan?

 • MyLoan erbjuder både nya lån, billån samt s.k. samlingslån. Det första man får välja är därmed vilket slags lån som ska tecknas.
 • Välj belopp, amorteringstid och om någon medsökande ska finnas till lånet
 • Ange personuppgifter och uppgifter om den egna ekonomin
 • Signera med E-legitimation
 • MyLoan skickar ut låneansökan till 25 banker som i sin tur svarar på denna låneansökan inom 24 timmar.
 • En sammanställning sker på alla banker som erbjuder lån och skickas till den som ansökt om lånet.
 • Personen kan nu lätt jämföra bankerna mot varandra och sedan teckna lånet på den bank som ger bäst villkor.

Ansöka om lån via Myloan

För att en ansökan ska behandlas krävs det att personen uppfyller följande krav:

 • Inkomsten måste vara på minst 10 000 kr per månad
 • Antalet betalningsanmärkningar får maximalt vara två
 • Vara minst 18 år.

Ju större inkomst som personen har desto större chans är det att få de större beloppen på lånen beviljade.

Att genomföra en låneansökan går mycket snabbt och man kan då välja mellan att ansöka om belopp på 5000 kr och 500 000 kr. Man kan välja på amorteringstid mellan 2 och 15 år.

Efter att en låneansökan har skickats in ges bankernas svar inom 24 timmar och utbetalning sker sedan inom 3-5 bankdagar.

Något krav finns däremot inte på att teckna ett lån när en lånejämförelse genomförs. De förslag som kommer från bankerna gäller även 30 dagar så man har gott om tid på sig att avgöra om ett lån ska tecknas eller inte.

Hitta det bästa lånet för dig!

Fördelar med MyLoan

Några av de tydligaste fördelarna med MyLoan är följande:

 • Låna med betalningsanmärkning

Genom att MyLoan samarbetar med banker som även erbjuder lån till personer med betalningsanmärkningar kan de flesta få lån via denna låneförmedlare. Kravet är att låntagaren maximalt får ha två betalningsanmärkningar.

 • Endast en kreditupplysning

I likhet med alla andra låneförmedlare tas enbart en kreditupplysning trots att 25 banker svarar på låneansökan. Det kan ställas mot om låntagaren själv skulle ha kontaktat alla banker vilket skulle resulterat i 25 kreditupplysningar.

 • Snabbt Svar & Kostnadsfritt

Det kostar aldrig något att anlita MyLoan (inte heller andra låneförmedlare). Genom att det är bankerna som betalar för att innefattas av lånejämförelsen blir det helt gratis för konsumenten.

Svaren från bankerna kommer även mycket fort vilket gör jämförelsen både gratis, snabb och enkel.

 • Ränta från 2,95%

MyLoan är en av de låneförmedlare som erbjuder privatlån till en ränta under 3% (2017). Det är en mycket fördelaktig ränta.