Mitt Bolån

Ansöka om bolån

MittBolån är Sveriges enda låneförmedlare (2018) som främst fokuserar på att jämföra bolån. Genom ett samarbete med många olika banker har de skapat en möjlighet för privatpersoner att snabbt se vilken ränta bankerna kan erbjuda på bolån. Detta utifrån låntagarens egna ekonomiska situation.

Det går både att ansöka om lånelöfte, teckna bolån och omförhandla bolån via tjänsten – som är helt gratis.

Hur fungerar låneförmedlare för bolån?

MittBolån genomför låneförmedling på bolån vilket betyder att de samarbetar med ett flertal banker och erbjuder en tjänst som ställer bankernas räntor mot varandra.

Genom att skicka in en ansökan till MittBolån så förmedlas denna vidare ut till de banker som företaget har samarbete med. Inom 24 timmar kommer förslagen och man kan i lugn och ro ställa dessa mot varandra och avgöra om någon bank erbjuder så bra erbjudande att bolånet kan tecknas. Något krav finns aldrig att teckna lånet och tjänsten är alltid helt gratis. Det är nämligen bankerna som betalar för att få vara med jämförelsen.

Hur sker en jämförelse av bolån?

 • Välj vad som ska jämföras av lånelöfte, nytt bolån eller om befintligt bolån ska omförhandlas
 • Fyll i ansökningsformuläret på MittBolån. Att göra detta tar inte mer än 3-5 minuter.
 • När ansökan har kommit in kommer en personlig handläggare att kontakta personen som ansökt om lån. Detta sker för att kompletterande uppgifter ska kunna lämnas in och att önskemål ska kunna lämnas.
 • MittBolån tar en kreditupplysning på personen via UC. Detta sker även på eventuell medsökande. För att detta ska få ske måste personen gett sitt medgivande till den personliga handläggaren. Innan dess tas aldrig någon kreditupplysning.
 • När nu alla uppgifter finns tillgängliga skickas ansökan in till de banker som MittBolån samarbetar med.
 • Svaren från bankerna kommer inom maximalt 24 timmar och när detta sker kontaktas personen igen av handläggare som hjälper till att hitta bästa alternativet.
 • Personen kan välja var bolånet ska tecknas, skriva under skuldebrevet och förvänta sig att pengarna betalas ut inom några dagar.
 • Något krav finns däremot inte att teckna ett bolån så ingenting händer om man tackar nej.

Fördelar med MittBolån

 • Specialist på Bolån

Det finns ett mycket stort antal låneförmedlare på privatlån i Sverige. Några av dem erbjuder även delvis låneförmedling av bolån. Men det är enbart MittBolån som valt att ha bolån som sin främsta verksamhet. Det gör att de har större erfarenhet av bolåneförmedling vilket skapar trygghet för de som vill hitta låg ränta på sitt bolån.

 • Personlig hjälp hela vägen

Redan efter att ansökan skickas in så kontaktas personen av en rådgivare från MittBolån. Genom att ha telefonkontakt under hela handläggningsprocessen finns det alltid någon man kan fråga eller be om råd av.

 • Även med betalningsanmärkning

MittBolån är en låneförmedlare som samarbetar med ett stort antal banker. Några av dessa tillåter betalningsanmärkningar vilket gör att även de som har dessa anmärkningar kan jämföra bolån via denna tjänst. Däremot får man räkna med en högre ränta och i vissa fall lägre lånebelopp.

 • Kostnadsfritt och utan några krav

I likhet med alla låneförmedlare så är den tjänst som MittBolån erbjuder helt gratis. Några kostnader för låneförmedlingen uppkommer aldrig och den ränta som bankerna erbjuder är exakt samma ränta som de skulle erbjudit om kontakt tagits direkt med dem.

Det finns heller aldrig några krav på att bolånet måste tecknas hos någon av de banker som jämförs. MittBolån gör en jämförelse – det är allt. Sen är det personen som avgör om bolånet ska tecknas hos någon av dessa jämförda banker eller inte.