Jämföra låneförmedlare

Låna genom Låndeförmedlare

Det finns över 40 olika aktörer och varumärken som bedriver låneförmedling. De flesta är aktiva online. Bland de mer kända låneförmedlarna finns exempelvis Lendo och Advisa.

För den som ska teckna ett privatlån är vägen via en låneförmedlare den allra bästa. Detta eftersom man tack vare dem kan jämföra ett stort antal banker.

Men vilken låneförmedlare ska väljas?

Efter summa

Första steget är att välja en låneförmedlare som förmedlar lån på den summa som önskas. Är det ett belopp mellan 10.000kr och 400.000kr som önskas kan i stort sett vilken aktör som helst väljas. Men är det större eller mindre summa blir utbudet betydligt mindre. För den som vill låna 500.000kr finns exempelvis Consector och Lendo.

Den bästa låneförmedlaren gällande bredd på utlåningssumma är Zmarta. De erbjuder lån på 1.000kr upp till 500.000kr.

Efter antalet banker

Låna upp till 500,000 kronorDet andra man bör titta på är hur många banker som låneförmedlaren samarbetar med. Det är självklart att chansen att få en bra ränta är större om 20 banker jämförs mot om mindre än hälften av dessa är med i jämförelsen. De största låneförmedlarna jämför närmare 25 banker medan de mindre bara jämför 6-10st.

Det är en stor fördel om låneförmedlaren tydligt visar vilka banker de samarbetar med. Den som inte är nöjd med de förslag som ges från bankerna kan därmed lätt se vilka som varit med i lånejämförelsen och fortsätta jakten på bäst ränta på egen hand. Detta genom att jämföra ytterligare banker. Antingen på egen hand eller via någon annan lånförmedlare.

På denna punkt skiljer sig låneförmedlarna åt då vissa är helt transparenta med vilka banker de samarbetar med samtidigt som andra aktörer inte alls visar upp samarbetande banker.

Ett alternativ är att det visas upp ”Exempel på samarbetande banker”. För att vara så kundvänlig som möjlig krävs total transparens på denna punkt.

Tillåter betalningsanmärkning

En hel del låneförmedlare förmedlar även lån till de som har betalningsanmärkning. Det man däremot får komma ihåg jämförelsen blir mindre och villkoren sämre.

Är det exempelvis 20 banker som jämförs hos en låneförmedlare kanske det är 5-6st som erbjuder betalningsanmärkningar. Det är alltså fördelaktigt att jämföra lån denna väg även för en person som har betalningsanmärkning men jämförelsen blir däremot mindre.

Överlag ges även sämre villkor gällande både lånebelopp och ränta om betalningsanmärkningar finns. Hos exempelvis Lendo får maximalt 150 000 kr i så fall lånas. Man får även räkna med att räntan som erbjuds är högre än om inte någon betalningsanmärkning hade funnits.

En annan punkt som skiljer låneförmedlarna åt gällande betalningsanmärkningar är hur många anmärkningar som tillåts. I vissa fall kan tillåts enbart en medan det i andra fall tillåts fler.

Frågor och kontakt

Om problem eller frågor uppstår är det en fördel att snabbt och smidigt kunna kontakta företaget. Detta kan oftast ske via telefon under kontorstid. Men ibland erbjuds även andra kontaktmöjligheter så som mail, kontaktformulär via hemsidan, Facebook eller chatfunktion. För vissa kan detta vara helt avgörande i val av låneförmedlare då man känner sig mest bekväm med en viss kommunikationsväg.

Andra tjänster

Ibland kan man vilja söka om lån utan att det tas en kreditupplysning på UC, det är inte bra för din kreditvärdighet att ha för många ansökningar i registret. Titta in på Alltomprivatlan.se och jämför lån utan UC.

Låneförmedlare förknippas främst med tjänsten som innebär att de jämför privatlån eller bolån. Men flera av låneförmedlarna har även andra jämförande tjänster. Som ett exempel kan MyLoan nämnas som även har jämförelse av både sparkonton och aktiedepåer.

Att se över sina lån, och pressa räntan, är ett första steg för en bättre privatekonomi. Men genom att även se över försäkringar, sparkonton m.m. kan privatekonomin förbättras ytterligare.

Låna genom Låndeförmedlare