Freedom Finance – Omdöme och betyg

Freedom Finance

9

Ålder & Erfarenhet

10.0/10

Jämför antal banker (anger ej = 5)

9.0/10

Även andra tjänster

6.0/10

Hemsida: Layout & Navigering

9.0/10

Support: Utbud & Betyg

9.0/10

Spann på lån

10.0/10

Tydlighet med ränta

9.0/10

Ansöka lån med Betalningsanmärkning

10.0/10

Vårt Betyg

9.0/10

Fördelar

 • Erfarenhet, startade redan 1995
 • Jämför hela 25 lånegivare
 • Låneskydd kan tecknas på lånet
 • Går att ansöka lån trots betalninganmärkning

Nackdelar

 • Få andra tjänster

Betyg på Freedom Finance

Att Freedom Finance har funnits länge på marknaden märks utifrån att de möter kundens behov tydligt. De har lagt stor vikt vid de viktigaste punkterna för en låneförmedlare. Här är det ett stort antal banker som jämförs via en mycket enkel låneprocess. Dessutom är kundtjänst lätt att nå och hemsidan pedagogisk. Ansök här och få svar inom 24 timmar.

Här går vi igenom varför vi ger Freedom Finance det betyg som de får
Ålder & Erfarenhet
Med start redan 1999 är Freedom Finance en av de låneförmedlare i Sverige med längst erfarenhet. Först med namnet Bolåneservice, sedan 2003 under namnet Freedom Finance.
Jämför antal banker
En viktig punkt, när man väljer låneförmedlare, är hur många långivare som jämförs – men även vilka dessa är. Här får Freedom Finance ett mycket gott betyg. I jämförelsen finns storbanker, nischade småbanker och även de som accepterar betalningsanmärkning. Det gör att alla kan jämföra och hitta bättre lånevillkor via denna tjänst.
Även andra tjänster
Freedom Finance erbjuder bara jämförelser på privatlån och billån. Det är den primära tjänsten som låneförmedlare brukar erbjuda. Men det blir allt vanligare att dessa företag även jämför och hjälper till med fler privatekonomiska beslut. Det är inte något som Freedom Finance erbjuder vilket drar ner deras totala betyg något.
Hemsida och Layout
Med förbättrad layout och design är det idag mycket lätt att förstå hur låneprocessen går till och hur ansökan ska fyllas i. De som har frågor kring tjänsten kan även hitta de flesta svar under ”Frågor och Svar”. Enkelt, tydligt och strukturerat. På undersidorna ”Samla lån” och ”Billån” är det inte lika tydligt.
Support
Till de vanligaste frågorna hittas svaren under ”Frågor och Svar”. Önskar man få kontakt med Freedom Finance går det ringa, maila, chatta direkt på hemsidan eller skicka fråga via Facebook. Det som skulle ge högsta betyg är om de även haft formulär på hemsidan där man kan lämna kommentarer eller önskemål om kontakt.
Spann på lån
På denna punkt är Freedom Finance mycket fördelaktiga. Det lägsta belopp som kan jämföras är 5000 kr. Det finns ingen låneförmedlare som jämför lägre belopp. Högsta beloppet är 600 000 och även här är de bäst (tillsammans med några få andra).
Tydlighet med ränta
På startsidan framgår det tydligt inom vilket räntespann som kunden kan få ränta. Det nämns som att räntan ges ”vanligtvis” på den nivån vilket alltså kan innebära något högre ränta i vissa fall.
Däremot nämns inte detta spann under frågan ”Vilken ränta får jag?” vilket vore önskvärt. Det hade även varit fördelaktigt om ett ränteexempel och exempel på kapitalkostnad skapats när lånebelopp väljs. De är tydliga – men kan vara ännu tydligare.
Ansöka lån med betalningsanmärkning
Freedom Finance har samarbete med flera långivare som ger lån till personer med betalningsanmärkning. De flesta av de samarbetande långivarna gör inte det men man kan ändå få en jämförelse av ett par långivare i det fall anmärkning finns.

Vårt betyg
Vårt betyg blir 9/10. De har lång erfarenhet av branschen, mycket stort antal långivare som jämförs och en enkel låneprocess. Med tanke på dess breda spann på lånesumma kan även alla som behöver privatlån göra en gratis jämförelse hos dem.
En av de låneförmedlare som varmt rekommenderas.


Freedom FinanceFreedom Finance har under många år bedrivit låneförmedling i Sverige, de började redan 1999 (under namnet Bolåneservice) för att 2003 byta namn till Freedom Finance.

Det är idag en av Sveriges största låneförmedlare vilket delvis beror på att de erbjuder en mycket bra tjänst.

Så fungerar Freedom Finance

 • Fyll i en låneansökan på hemsidan
 • Företaget tar sedan en kreditupplysning
 • En ”kopia” på upplysningen och låneansökan skickas ut till upp till 25 banker
 • Bankerna skickar tillbaka låneförslag som sedan skickas vidare till låntagaren
 • I lugn och ro kan de olika låneförslagen jämföras
 • Lånet tecknas hos vald bank och pengarna betalas ut inom 3-5 bankdagar
 • Räntan som ges är vanligtvis 3,54-18,15%

Ansöka om lån via Freedom Finance Låneförmedlare

Det ska vara enkelt att ansöka om lån men även tydligt för låntagaren vilka krav som ställs. Detta lyckas företaget överlag mycket bra med.

Det går att ansöka om lån på 5000 kr upp till 600 000 kr och välja på amorteringstid mellan 1 och 15 år.

Kravet är att man ska vara minst 18 år och ha en årsinkomst på 100 000 kr. Någon skuld får inte heller finnas hos Kronofogden.

Det som anges vid låneansökan är information om den egna ekonomin, om någon medsökande ska finnas samt personuppgifter. Därmed tar en ansökan några minuter och svar kommer sedan inom kort gällande vilka erbjudanden som bankerna erbjuder.

Fördelar med Freedom Finance

Hos samtliga låneförmedlare är det gratis att göra låneansökan. Man får även alltid samma ränta hos bankerna som om de kontaktats separat. Det som däremot skiljer Freedom Finance mot andra låneförmedlare är:

 • Låneförmedlare som tillåter betalningsanmärkning

De flesta banker kräver att låntagaren inte får ha betalningsanmärkning men det finns undantag. Freedom Finance har valt att samarbeta både med banker som tillåter denna anmärkning och de som kräver att låntagaren inte har dessa.

Därmed kan även de med betalningsanmärkning göra en låneansökan via företaget och få flera olika förslag tillbaka. Däremot brukar det innebära att man får låna lägre summa och till högre ränta. Men att jämföra är alltid ett bra steg att gå för att hitta bästa alternativet.

 • Samarbetar med över 20 banker

Genom att företaget valt att samarbeta med ca 25 banker blir det en stor jämförelse som sker när denna låneförmedlare används. Det viktigaste man bör titta på i val av låneförmedlare är just att de samarbetar med så många banker som möjligt.

 • Låneskydd kan tecknas på lånet

När lånet tecknas kan man välja att även teckna låneskydd. Detta är en slags försäkring som träder i kraft om personen blir sjukskriven eller arbetslös. Inkomsten faller då kraftigt och det kan vara svårt att betala lånet. Men tack vare låneskyddet fås ersättning för inbetalningar till lånet om detta skulle ske.