Flera låneförmedlare ändrar lägsta/högsta belopp

Bland de största låneförmedlarna i Sverige har Zmarta länge varit det enda varumärke som erbjudit jämförelse av privatlån på ner till 1.000kr. De har nu höjt denna gräns till 5.000kr. Även Lendo har valt att höja sin nedre gräns – till 10.000kr.

Under de senaste åren har omsättningen hos de fyra största låneförmedlarna ökat med hela 45%. Det är inte helt oväntat då experter inom privatekonomi ofta återkommer till att man bör se över sin lånesituation och jämföra räntor hos flera olika banker.

En tjänst som låneförmedlarna erbjuder helt gratis. Detta oavsett om lånesumman varit 1.000kr eller 500.000kr. Under de senaste månaderna har däremot flera låneförmedlare ändrat lånesummor som kan jämföras.

Zmarta höjer lägstanivån

Sök små lån med ZmartaZmarta har i flera år varit ensam om att erbjuda låneförmedling på summor ner till 1.000kr. Detta med en amorteringstid på minst 12 månader. Nu har de höjt det minsta beloppet till 5.000kr, någon orsak till att de nu har höjt lägsta beloppet till 5.000kr framkommer inte på deras hemsida, heller inte via pressmeddelande eller liknande.

Det kan eventuellt handla om att det inte är lönsamt för företaget att förmedla de små lånen, att de tappat samarbetspartners eller att efterfrågan hos konsumenterna varit låg.

Lendo tar klivet upp

Låna med hjälp av LendoÄven Lendo väljer att öka sitt lägsta belopp som deras kunder får göra lånejämförelser på. De har länge haft lägsta nivå på 5.000kr men tar klivet upp till 10.000kr.

Det finns visserligen ett flertal andra låneförmedlare som har 10.000kr som lägsta nivå men i jämförelse med deras största konkurrenter har de nu ett något sämre utbud för de som vill låna lägre belopp. Exempelvis så har Advisa, Freedom Finance och Zmarta gränsen på 5.000kr.

Axo Finans – Ökar med 100.000kr

En låneförmedlare som däremot förbättrat för sina kunder är Axo Finans. De har i likhet med Zmarta en lägsta nivå på 5.000kr men för bara någon månad sedan höjde de högsta lånebeloppet till 600.000kr.

Orsaken är till stor sannolikhet att Axo Finans har samarbete med Bank Norwegian vilket är en bank som nyss höjde sitt högsta lånebelopp till 600.000kr. Då Zmarta och Lendo inte samarbetar med denna bank ligger de kvar på tidigare nivå, dvs 500.000kr.

Du gillar kanske också...