Compricer – Omdöme och betyg

Compricer

7.6

Ålder & Erfarenhet

9.0/10

Jämför antal banker (anger ej = 5)

7.0/10

Även andra tjänster

10.0/10

Hemsida: Layout & Navigering

7.0/10

Support: Utbud & Betyg

8.0/10

Spann på lån

8.0/10

Tydlighet med ränta

8.0/10

Ansöka lån med Betalningsanmärkning

5.0/10

Vårt Betyg

6.0/10

Fördelar

 • Stort utbud av jämförelsetjänster

Nackdelar

 • En aning plottrig hemsida
 • Otydlig med räntan
 • Inga möjligheter att låna med betalningsanmärkning (?)

Betyg på Compricer

Compricer är en av Sveriges största jämförelsetjänster för privatekonomi. Dess stora fördel är just bredden av tjänster. Ser man enbart på lånejämförelsen ges ett gott betyg men deras slutbetyg når inte lika högt som många av dess konkurrenter.

Här går vi igenom varför vi ger Compricer det betyg som de får
Ålder & Erfarenhet
Compricer är kanske en av Sveriges mest kända jämförelsesidor gällande olika tjänster inom privatekonomi. De startade 2005 och har idag ca 15 000 kunder per månad som på något sätt förbättrar sin ekonomi genom ändrade försäkringar, lån eller andra avtal.
Jämför antal banker
Knappt 20 långivare blir jämförda när en lånejämförelse sker via Compricer. Det gör att de kommer lite bakom ett flertal låneförmedlarna på denna punkt, många jämför ca 25 långivare och de bästa över 30st. Vilka banker som jämförs framgår tydligt på hemsidan.
Även andra tjänster
En styrka med Compricer är att man som kund kan jämföra så många olika saker via webbplatsen. På denna punkt bör de vara bäst i Sverige. Det går exempelvis att jämföra lån, försäkringar, elbolag, sparkonton och bredband.
Hemsida och Layout
Fördelen (se ovan) med Compricer blir även dess nackdel. För med så många olika tjänster blir det lätt rörigt. Även låneansökan kan upplevas något krånglig att fylla i. Det är inte svårt – men inte perfekt. En större användarvänlighet hade önskats.
Support
Det är lätt att hitta kontaktuppgifterna och företaget kan kontaktas via telefon eller mail. De finns även på social media även om detta inte tydligt visas på hemsidan. Det som saknas är ett kontaktformulär som skulle underlätta kontakt.
Spann på lån
Med lägst belopp på 10 000 kr och högst belopp på 500 000 kr ges ett ok betyg men inte mer eftersom de flesta låneförmedlare har något större spann. Det finns låneförmedlare som jämför ner till 5000 kr och upp till 600 000 kr. Samtidigt lånar de flesta inom det spann som Compricer erbjuder.
Tydlighet med ränta
Det är inte helt lätt att hitta vilka räntenivåer som bankerna kommer att erbjuda. Det är Compricers nackdel. Till dess fördel ska sägas att de har ränteexempel på hemsidan som ger en fingervisning om vad lånet kommer att få för räntekostnad. Dessutom visar de kapitalkostnad på lånet (vilket inte alla låneförmedlare gör)
Ansöka lån med betalningsanmärkning
På sidan som presenterar privatlån (och där ansökan genomförs) nämns inget om betalningsanmärkningar. Andra uppgifter säger att Compricer kan jämföra lån även om låntagare har anmärkning. Oavsett så är det inte tydligt nog utmarkerat.

Vårt betyg
Styrkan med Compricer är dess bredd. Jämför allt från elbolag och försäkringar till lån och abonnemang. Det som drar ner betyget är däremot otydligheten. Ansökningsprocessen skulle kunna varit tydligare och det bör även framgå tydligt om lån kan tecknas trots betalningsanmärkning eller inte. ”Allt finns men inget är perfekt”, det blir 6 av 10 i betyg med en extra kommentar: De har väldigt många jämförelsetjänster!


Låneförmedlare Compricer [181020]

Compricer är en av Sveriges största jämförelsesajter. Här kan man jämföra pris på exempelvis produkter, bilförsäkringar, el och just privatlån.

De samarbetar med 19 olika banker och genom att utnyttja deras tjänst som låneförmedlare får man snabbt låneförslag från många banker som därmed enkelt kan jämföras för bäst avtal och ränta.

Så fungerar låneförmedling

 • Välj på hemsidan om det är ett nytt lån som ska tecknas eller om det är ett ihopbakningslån. (Ett större lån som bakar ihop många små och betydligt dyrare krediter)
 • Ange personuppgifter och om det ska vara någon medsökande till lånet
 • Gå vidare genom att ange belopp och amorteringstid
 • Skicka ansökan till Compricer
 • Företaget tar sedan en kreditupplysning via UC
 • De banker som de samarbetar med får se låneansökan och kreditupplysningen och därefter ta beslut om de vill erbjuda lån
 • Inom 24 timmar har personen svar från alla aktuella banker
 • Nu kan man i lugn och ro jämföra de olika lånevillkoren och till sist teckna lånet hos den bank som ger bäst villkor

Ansöka om lån via Compricer Låneförmedlare

Hos denna låneförmedlare går det att ansöka om lån på 10 000kr upp till 500.000kr och man kan då välja mellan att amortera på två till femton år.

Beroende på hur stort belopp som ska lånas är det lite olika krav på låntagaren. Det som skiljer är att man måste varit skuldfri från Kronofogden i minst 6 månader om lån på över 30.000kr ska lånas. Detta krav finns inte på summor under 30.000kr.

När lån ansöks via låneförmedlare presenterar alltid bankerna exakt samma ränta som låntagaren hade fått om bankerna kontaktas på egen hand. Det är alltså inte någon skillnad i ränteläge och eftersom låneförmedling är gratis är det ett snabbt och smidigt sätt att ställa bankerna mot varandra.

Fördelar med Compricer

 • Allt under samma tak

De flesta låneförmedlare förmedlar enbart lån. Compricer har istället valt att erbjuda ett betydligt bredare utbud av tjänster. Här finns lån, försäkringar, sparande, kreditkort, telefoni och pensioner. Med andra ord en webbplats som på många sätt jämför och förbättrar ekonomin.

 • Tydlighet gällande samarbetspartner

De flesta låneförmedlare brukar uppge ett antal av de banker de samarbetar med. Men det är inte alla som tydligt visar exakt alla samarbetspartners. Men här är det annorlunda, det är ganska lätt att få en lista på vilka banker som ingår:

Gå till ”Jämför privatlån hos Compricer” > Scrolla längst ned och klicka på ”Mer frågor och svar om tjänsten” och sedan på ”Vilka banker är med i tjänsten?” (Vi kan inte ge en direktlänk eftersom det är en form av sökfunktion).

Den som inte får ett låneförslag som man är nöjd med kan se vilka banker som jämförts och sedan fortsätta med ytterligare banker för att se om bättre villkor går att få.