Axo Finans – Omdöme och betyg

Axo Finans

7.1

Ålder & Erfarenhet

7.0/10

Jämför antal banker (anger ej = 5)

7.0/10

Även andra tjänster

5.0/10

Hemsida: Layout & Navigering

7.0/10

Support: Utbud & Betyg

10.0/10

Spann på lån

10.0/10

Tydlighet med ränta

6.0/10

Ansöka lån med Betalningsanmärkning

5.0/10

Vårt Betyg

7.0/10

Fördelar

 • Mycket bra supportmöjlighet
 • Låna 5000 kr upp till 600 000 kr
 • Öka chansen med medlåntagare

Nackdelar

 • Svåröverskådlig hemsida
 • Otydlig med räntan
 • Inga möjligheter att låna med betalningsanmärkning

Betyg på Axo Finans

Axo Finans får högsta betyg på kundsupport då de är lätta att nå oavsett om man väljer telefon, mail, Facebook eller annan kommunikationsväg. Det är även mycket positivt att det går att jämföra lån ända ner till 5000 kr. Men de har fortfarande några steg kvar innan de kommer ikapp de största låneförmedlarna i Sverige, bland annat drar layout, navigering och tydlighet ner betyget.

Varför får Axo Finans det betyg vi ger dem? Svaret är här:
Ålder & Erfarenhet
Låneförmedlaren Axo Finans startade sin verksamhet år 2013 och har sedan vuxit förhållandevis snabbt. Vi klassar dem som ”nya” på marknaden i förhållande till andra låneförmedlare med betydligt längre erfarenhet.

Jämför antal banker
Med 17 samarbetande långivare ligger Axo Finans något efter de största låneförmedlarna. Många av dessa har nämligen minst 25 långivare som jämförs och vissa har över 30.

Detta drar ner betyget något. Det är däremot positivt att de visar tydligt vilka banker de har samarbete med.

Även andra tjänster
Axo Finans har valt att enbart fokusera på låneförmedling av privatlån. Det finns däremot ett flertal låneförmedlare som har ett bredare utbud genom att bland annat även jämföra bolån, sparkonton och andra delar inom privatekonomin.

Hemsida och Layout
Det är lätt att se hur låneprocessen går till. Men i övrigt får Axo svagt betyg gällande deras layout. En ”vägg” av text möter besökaren på startsidan. För de som känner sig osäkra kan det upplevas tungt att behöva läsa allt.

Med bättre struktur, text på undersidor och enklare navigering hade det blivit betydligt mer användarvänligt. Även menyn blir svår att greppa med både ”låna pengar” och ”privatlån” som valbara lånealternativ.

Support
Vill du komma i kontakt med Axo Finans kan du välja mellan flera olika alternativ. Längst ner på hemsidan hittas både telefonnummer, mailadress, postadress och kontaktformulär. En klar fördel är att man kan ange sitt telefonnummer varpå företaget ringer upp inom kort.

De finns även på Facebook, Twitter, Instagram, Youtube m.m. Med flera olika möjligheter till kontakt (även söndagar) ges mycket gott betyg.

Spann på lån
Lägsta summa att jämföra via låneförmedlaren är 5 000 kr och högsta 600 000 kr. Det ger företaget högsta betyg då det enbart är ett par få låneförmedlare som erbjuder så stort spann på lånebeloppet.

Tydlighet med ränta
När lånebelopp fyllts i visas automatiskt ”Månadskostnad”. Det är något missvisande då detta i grunden utgår från 15 års amorteringstid. Dessutom är det enbart ett exempel på månadskostnad och inte en nivå som gäller för alla.

På hemsidan framgår i alla fall inom vilket spann som räntan kan ges samt ett representativt exempel. Detta är exempel är däremot statiskt och speglar inte summan som anges i ansökan. Någon kapitalkostnad visas inte i detta läge.

Ansöka lån med betalningsanmärkning
För att få göra en lånejämförelse via Axo Finans krävs att man minst har 120 000 kr i årsinkomst samt varken har skulder hos Kronofogden eller har betalningsanmärkningar. Det går alltså inte att ansöka om lån via Axo om du har betalningsanmärkning.

Vårt betyg
Vårt sammanlagda betyg blir på ”medelnivå”. Det är positivet att man kan jämföra lån ända ner till 5000 kr och upp till 600 000 kr. De har även mycket goda supportmöjligheter. Men sidan är rörig och informationen kring räntenivåer för svaga. De tillåter inte heller lån för personer med betalningsanmärkningar – personer som ofta är de som sparar allra mest på att göra samlingslån.


Axo Finans grundades 2013 och har därmed några års erfarenhet av låneförmedling av privatlån.

Deras tjänst är gratis att använda och innebär att de jämför räntor från kreditgivare så man lätt kan hitta bättre räntevillkor.

Vid behov av ett privatlån – teckna inte det hos första bästa bank. Gör först en jämförelse av räntor hos flera olika aktörer.

Genom att välja den lägsta räntan finns tusenlappar att spara. Det är denna jämförelse som Axo Finans hjälper till med.

 

Axo Finans banner

Hur fungerar Axo Finans?

Axo Finans är en låneförmedlare vilket betyder att de hjälper privatpersoner att jämföra räntor från flera olika banker och kreditbolag. Detta sker via deras onlinetjänst som är helt gratis att utnyttja.

 • Ansök om lån

Gå till Axofinans och välj lånebelopp samt amorteringstid. När detta sker presenteras en ungefärlig månadskostnad. Kom ihåg att exakt månadskostnad enbart kan presenteras efter att en ansökan skickats in och behandlats.

 • Få förslag inom 24 timmar

Inom 24 timmar kommer svaren från de olika bankerna och kreditbolagen att presenteras. Detta både med ränta, amorteringstid och månadskostnad. Det blir därmed mycket lätt att se vilket företag som erbjuder bäst alternativ.

 • Teckna lånet

Om ett av låneförslagen är tilltalande kan lånet tecknas och pengarna betalas ut inom någon dag. Man har däremot aldrig något krav på att ett lån måste tecknas bara för att tjänsten utnyttjas.

”Kortfattat – Axo Finans är en jämförelsetjänst av räntor på privatlån.
Enkel att använda och alltid gratis för dig som är intresserad av att jämföra lån
.”

Låna utan säkerhet

Låna via bank – eller via Axo Finans?

En person som behöver låna pengar kan antingen kontakta en (eller flera) banker på egen hand eller gå via låneförmedlare, exempelvis Axo Finans. Det som främst skiljer är:

 • Tiden

Den som vill jämföra 15 kreditgivare själv behöver kontakta varje aktör och genomföra en låneansökan till vardera. Detta är både krångligt och tidsödande. Tjänsten som Axo Finans erbjuder gör detta enklare. En enda ansökan sker via Axo Finans och de sköter sedan all kontakt med kreditgivarna. Det är därmed enklare och snabbare att gå via låneförmedlare.

 • Bredare jämförelse

Genom att skicka in ansökningar till ett flertal banker kan man få låneförslag från dessa. Men de flesta kan bara ange 4-5 banker eller kreditbolag och skulle dessa kontaktas ges alltså maximalt 4-5 låneförslag.

Med en låneansökan via Axo Finans sker automatiskt en jämförelse på 13 banker. Det blir därmed en bredare jämförelse.

 • En enda kreditupplysning

I det fall som jämförelsen sker på egen hand kommer en enskild ansökan skickas till varje kreditgivare. Det innebär även att varje kreditgivare tar varsin kreditupplysning. Kontaktas 10 kreditgivare skapas alltså 10 kreditupplysningar. Att ha många kreditupplysningar innebär ofta en lägre kreditvärdighet vilket kan minska chansen att få ett lån.

Via Axo Finans tas enbart en kreditupplysning. Det är sedan samma information som samtliga kreditgivare tar del av. Med hjälp av en låneförmedlare hålls alltså antalet kreditupplysningar nere.

 • Räntenivå?

Den räntan som kreditgivarna erbjuder via Axo Finans är alltid på exakt samma nivå som om låntagaren ansökt om lån direkt hos kreditgivaren. På denna punkt finns alltså inte någon fördel mellan att jämföra själv eller gå via låneförmedlaren.

Samla lån

Varför låna via Axo Finans?

Den grundläggande fördelen med att använda låneförmedlare är att många banker ställs mot varandra och att man därmed lättare kan hitta lägre ränta. Det som däremot är specifika fördelar med Axo Finans är:

 • Bästa företag inom kategorin ”Bank”

På recensionssidan TrustPilot har Axo Finans ett medelbetyg på 9/10. I början av 2018 låg därmed företaget högst upp på listan av företag inom kategorin ”Bank”. Kunderna uppskattar alltså både deras tjänst och den kundsupport som ges.

 • Jämför lån upp till 600 000 kr

De flesta låneförmedlare jämför lån upp till 500 000 kr. Men Axo Finans har valt att erbjuda jämförelser upp till 600 000 kr. Den lägsta gränsen för att jämföra och ansöka om ett lån är 10 000 kr.

 • Tydlig med samarbetspartners

Axo Finans är mycket tydliga med vilka banker och kreditbolag de samarbetar med. Detta syns direkt på webbplatsens förstasida. Om det, efter en jämförelse, inte ges något tilltalande låneförslag kan man gå vidare och kontakta banker som inte varit med i denna jämförelse.

 • Även engelsk hemsida

Behärskar du engelska bättre än svenska? Byt språk via en engelska flaggen uppe i menyn.