Consector

Consector

7.4

Ålder & Erfarenhet

6.0/10

Jämför antal banker (anger ej = 5)

5.0/10

Även andra tjänster

8.0/10

Hemsida: Layout & Navigering

8.0/10

Support: Utbud & Betyg

10.0/10

Spann på lån

8.0/10

Tydlighet med ränta

6.0/10

Ansöka lån med Betalningsanmärkning

10.0/10

Vårt Betyg

6.0/10

Fördelar

 • Bra supportmöjligheter
 • Lånmöjlighet trots Betalningsanmärkning

Nackdelar

 • Anger inte hur många långivare som kontaktas
 • Otydlig med räntan

Låneförmedlare - ConsectorConsector hjälper privatpersoner att både jämföra kreditkort, privatlån och bolån. Tre viktiga punkter för att hålla nere kostnaderna och därmed då pengar över till annat är räntor och avgifter.

Oavsett vad som ska jämföras är det mycket enkelt och tydligt på hemsidan. Önskas hjälp finns bland annat chat med kundtjänst tillgänglig.

Hur fungerar Consector?

Consector är en låneförmedlare och ger därmed inte egna lån. Däremot hjälper de till med att jämföra lån från ett flertal banker vilket gör en lånejämförelse mycket snabb och enkel. Dessutom är det helt gratis.

 • Gör en låneansökan på hemsidan
 • Ansökan (och kreditupplysning) skickas vidare till Consectors partners vilket är banker och andra kreditiinstitut
 • Inom 24 timmar har dessa svarat och du får samtliga låneförslag att ta ställning till
 • Du kan sedan jämföra de olika låneavtalen och välja det som är mest tilltalande
 • All låneförmedling är gratis

Hur sker en låneansökan?

För att få genomföra en låneansökan krävs det att personen är minst 18 år och är folkbokförd i Sverige (sedan minst 1år). Det får inte heller finnas skulder hos Kronofogden sedan 6 månader och årsinkomsten måste vara minst 120.000kr.

Låneansökan sker enklast via hemsidan och det tar inte mer än 3-5 minuter att fylla i de uppgifter som behövs för att genomföra en lånejämförelse.

Belopp som man kan ansöka om är 10.000kr upp till 500.000kr (2017) och valbar amorteringstid är 1-15 år. När detta anges på sidan kan man direkt se ett exempel på hur mycket lånet kommer att kosta i månadskostnad.

Efter att ha uppgett vad pengarna ska användas till och fyllt i personuppgifter skickas ansökan in. Här ska tilläggas att pengarna alltid får användas till vad som helst när ett privatlån tecknas. Den som inte vill ange vad pengarna ska användas till väljer därför ”Annat” som orsak.

Efter att låneansökan skickats iväg tar det maximalt 24 timmar till att förslagen från de olika bankerna kommer in och därefter väljs den bank som ger bäst avtal.

Varför låna via Consector?

Det finns minst två tydliga fördelar med att låna via låneförmedlare. Detta oavsett om det Consector som anlitas eller något annat företag.

 • Trots att låneförslag kommer in från flera olika banker så sker enbart en kreditupplysning. Detta ökar chansen att få lån i längden.
 • Den största fördelen är just enkelheten. Att fylla i ansökan tar inte mer än någon minut och för detta får man en jämförelse på ett stort antal banker. Att istället kontakta varje bank själv skulle ta timmar att utföra.

Utöver de generella fördelarna finns framförallt två fördelar med just Consector.

 • Jämför flera olika krediter/lån

Consector hjälper privatpersoner att få bättre privatlån och bolån samt att välja rätt kreditkort. Genom deras breda tjänst kan privatekonomin förbättras på flera punkter.

 • Enkel kontakt

Många låneförmedlare kan nås via telefon eller mail. Att Consector även erbjuder chat via hemsidan är en klar fördel. Då kan man få snabb hjälp utan att behöva sitta i telefonköer eller vänta på mailsvar.