Consector – Omdöme och betyg

Consector

7.4

Ålder & Erfarenhet

7.0/10

Jämför antal banker (anger ej = 5)

8.0/10

Även andra tjänster

8.0/10

Hemsida: Layout & Navigering

8.0/10

Support: Utbud & Betyg

9.0/10

Spann på lån

9.0/10

Tydlighet med ränta

6.0/10

Ansöka lån med Betalningsanmärkning

5.0/10

Vårt Betyg

7.0/10

Fördelar

 • Bra supportmöjligheter

Nackdelar

 • Otydlig med räntan
 • Inga möjligheter att låna med betalningsanmärkning (?)

Betyg på Consector

Consector får (nästan) högsta betyg gällande ”Support” och ”Spann på lån” samt även högt betyg på ”Även andra tjänster” tack vare att de hjälper sina kunder att jämföra mer än bara privatlån. Dess svaghet ligger däremot i lite otydlig information samt att de jämför något färre banker än deras största konkurrenter.

Här går vi igenom varför vi ger Consector det betyg som de får
Ålder & Erfarenhet
Consector är en av de nyare låneförmedlarna i Sverige. Deras tjänst introducerades 2014 och var från början enbart inriktad mot privatlån. Med tiden har de breddat utbud till att även jämföra och hjälpa kunder att hitta rätt bolån m.m.
Jämför antal banker
En jämförelse hos Consector innebär att 20 banker får ta del av ansökan och avgöra om de vill erbjuda ett låneerbjudande. Bland dessa finns allt från dyra lån och krediter med räntor kring 30% till de betydligt billigare privatlånen.

Det som saknas är däremot någon storbank. Betyget dras dock ned lite eftersom uppgifter om vilka långivare Consector använder sig av skiljer sig åt beroende på vilken ”Frågor & Svar” du läser på hemsidan.

Även andra tjänster
Hos Consector går det att jämföra privatlån, billån, bolån och kreditkort. Gällande billån så gäller detta billån där någon säkerhet inte behövs. Därmed behövs inte någon kontantinsats. Det är helt klart en fördel att företaget jämför flera olika lån och krediter.
Hemsida och Layout
Hemsidan är snygg och generellt tydlig. Det som kan upplevas lite rörigt är att de låter besökaren välja mellan att jämföra topplån, lån till kontantinsats, samla lån och privatlån. Samtidigt som detta är exakt samma lån. Liknande sak kan hittas inom bolån.

Support
Enklaste sättet att nå Consector är att chatta med dem via hemsidan. Det finns också en mycket stor ”Allmänna Frågor & Svar” samt möjlighet att ringa eller maila dem. Dessutom har de kontaktformulär på hemsidan och finns på social media.

Mycket bra, dock finns det motstridiga uppgifter under ”Frågor & Svar” (se punkten Jämför antal banker). Lite mer noggrannhet där skulle ge högsta betyg.
Spann på lån
Med lägsta nivån på 10 000 kr och högsta på 600 000 kr ligger Consector på en hög men inte högsta nivån. Det är en nivå som många låneförmedlare ligger på men samtidigt finns det de som jämför från 5000kr.


Tydlighet med ränta
På den sida som låneansökan sker på framgår inte vilken ränta som de samarbetande bankerna erbjuder, detta drar ner betyget.

Det enda som finns är ett statiskt exempel där en exempelränta nämns. Eftersom de är otydliga på denna punkt och något flexibelt exempel (utifrån belopp i låneansökan) inte finns ges lägre betyg.
Ansöka lån med betalningsanmärkning
Varken på låneansökningssidan eller under Frågor och Svar nämns det om det går att jämföra lån via dem om betalningsanmärkning finns. Detta är något som borde presenterats tydligt.

Vårt betyg
Consector är ganska ny aktör som hjälper till att jämföra privatlån, bolån, billån och kreditkort. De har än så länge några steg kvar för att konkurrera mot de största på marknaden så som Lendo, Advisa och Freedom Finance. Bra support (kunde varit exemplarisk men de missat någon detalj), men dålig information gällande ett par punkter. Vi ger dem inget högre betyg men skulle inte bli förvånade om betyget kommer att höjas med tiden.


Låneförmedlare - ConsectorConsector hjälper privatpersoner att både jämföra kreditkort, privatlån och bolån. Tre viktiga punkter för att hålla nere kostnaderna och därmed då pengar över till annat är räntor och avgifter.

Oavsett vad som ska jämföras är det mycket enkelt och tydligt på hemsidan. Önskas hjälp finns bland annat chat med kundtjänst tillgänglig.

Hur fungerar Consector?

Consector är en låneförmedlare och ger därmed inte egna lån. Däremot hjälper de till med att jämföra lån från ett flertal banker vilket gör en lånejämförelse mycket snabb och enkel. Dessutom är det helt gratis.

 • Gör en låneansökan på hemsidan
 • Ansökan (och kreditupplysning) skickas vidare till Consectors partners vilket är banker och andra kreditiinstitut
 • Inom 24 timmar har dessa svarat och du får samtliga låneförslag att ta ställning till
 • Du kan sedan jämföra de olika låneavtalen och välja det som är mest tilltalande
 • All låneförmedling är gratis

Hur sker en låneansökan?

För att få genomföra en låneansökan krävs det att personen är minst 18 år och är folkbokförd i Sverige (sedan minst 1år). Det får inte heller finnas skulder hos Kronofogden sedan 6 månader och årsinkomsten måste vara minst 120.000kr.

Låneansökan sker enklast via hemsidan och det tar inte mer än 3-5 minuter att fylla i de uppgifter som behövs för att genomföra en lånejämförelse.

Belopp som man kan ansöka om är 10.000kr upp till 600.000kr (från oktober 2018) och valbar amorteringstid är 1-15 år. När detta anges på sidan kan man direkt se ett exempel på hur mycket lånet kommer att kosta i månadskostnad.

Efter att ha uppgett vad pengarna ska användas till och fyllt i personuppgifter skickas ansökan in. Här ska tilläggas att pengarna alltid får användas till vad som helst när ett privatlån tecknas. Den som inte vill ange vad pengarna ska användas till väljer därför ”Annat” som orsak.

Efter att låneansökan skickats iväg tar det maximalt 24 timmar till att förslagen från de olika bankerna kommer in och därefter väljs den bank som ger bäst avtal.

Varför låna via Consector?

Det finns minst två tydliga fördelar med att låna via låneförmedlare. Detta oavsett om det Consector som anlitas eller något annat företag.

 • Trots att låneförslag kommer in från flera olika banker så sker enbart en kreditupplysning. Detta ökar chansen att få lån i längden.
 • Den största fördelen är just enkelheten. Att fylla i ansökan tar inte mer än någon minut och för detta får man en jämförelse på ett stort antal banker. Att istället kontakta varje bank själv skulle ta timmar att utföra.

Utöver de generella fördelarna finns framförallt två fördelar med just Consector.

 • Jämför flera olika krediter/lån

Consector hjälper privatpersoner att få bättre privatlån och bolån samt att välja rätt kreditkort. Genom deras breda tjänst kan privatekonomin förbättras på flera punkter.

 • Enkel kontakt

Många låneförmedlare kan nås via telefon eller mail. Att Consector även erbjuder chat via hemsidan är en klar fördel. Då kan man få snabb hjälp utan att behöva sitta i telefonköer eller vänta på mailsvar.