Vilken låneförmedlare är bäst?

Den låneförmedlare som är bäst, enligt Låneförmedlare.net, är Lendo. Vi ger denna låneförmedlare betyget 9/10 vilket är det bästa betyget av samtliga recenserade låneförmedlare. De får bäst betyg tack vare lång erfarenhet av branschen, tydlig information om tjänsten och en praktisk låneberäkningsfunktion.

Dock måste även MyLoan nämnas som en utmanare inom vissa områden. Om man ska låna mindre summor så kan det ofta vara en fördel med MyLoan eftersom de har fler långivare som erbjuder mindre lån till bra villkor. Detta utan att för den skull tumma på kvalitén när det gäller större lån.

Hitta det bästa lånet för dig!

Bästa låneförmedlaren enligt Låneförmedlare.net

Samtliga låneförmedlare som presenteras på låneförmedlare.net har granskats gällande exempelvis lånebelopp, amorteringstid, tydlighet mot konsumenten och låneprocess. Framförallt är det två saker som väger tungt när de betygsätts.

  • Hur tydlig är de?

Det är alltid mycket viktigt med tydlig information mot konsumenten när ett lån ska tecknas. Det handlar bland annat om att presentera lånets effektiva ränta och kapitalkostnad samt information om hur kostnaden kan förändras beroende på olika amorteringstider. Information ska även framgå tydligt hur tjänsten fungerar.

  • Vilka banker samarbetar de med?

Genom att vara transparent gällande hur många och vilka banker som låneförmedlaren samarbetar med blir det tydligare för konsumenten att välja låneförmedlare och även avgöra om tjänsten är trovärdig och seriös.

Bäst låneförmedlare – Vad är avgörande?

Alla låneförmedlare har samma tjänst. De jämför lånevillkor hos flera olika banker så att privatpersoner snabbt och enkelt kan hitta billigaste lånet bland de jämförda bankerna. I och med att det är jämförelsen som är deras ”affärsidén” är det även den man bör titta extra på för att avgöra vilken som är bäst.

Jämför bankers räntor

Bäst på antal banker

En av de saker som främst skiljer låneförmedlare åt är hur många banker de jämför. Det är även denna punkt som vi anser vara mest avgörande när man ska välja aktör för att jämföra lånen. En del förmedlare jämför bara 7-8 banker medan andra jämför närmare 25 banker.

År 2017 jämförde exempelvis Lendo 25 banker och Zmarta 24 banker. Detta medan vissa mindre och yngre aktörer enbart jämförde 9 banker.

Eftersom det är låneförmedlarens primära uppgift att jämföra banker kan de bästa förmedlarna sägas vara de med flest antal banker.

Bäst på summa

Vilka summor som låneförmedlarna jämför är något olika. Det är exempelvis vanligt att man kan genomföra en jämförelse på 10 000 kr upp till 500 000 kr. Men det finns några förmedlare som har en lägre gräns där man alltså kan ansöka om lån på summor ner till 5000 kr.

År 2017 var det enbart Zmarta som erbjöd jämförelse av lån på summor ner till 1000 kr. Om man med ”bästa låneförmedlare” menar den förmedlare som erbjuder jämförelser på största spann av lånesummor vinner alltså Zmarta.

Tillåter de betalningsanmärkning?

Ytterligen en punkt som skiljer aktörerna åt är om de förmedlar lån även om låntagaren har betalningsanmärkningar. Även här visar de största aktörerna framfötterna genom att samarbeta med ett par banker som tillåter dessa anmärkningar.

För en person som har betalningsanmärkningar är det generellt svårare att få lån. Utbudet av aktörer är betydligt mindre och man kommer även att få låna en lägre summa än annars. Men genom att jämföra flera olika banker kan även dessa personer pressa räntekostnaderna.

Exempel på låneförmedlare som tillåter betalningsanmärkningar är Lendo, Freedom Finance och Compricer.

Hitta det bästa lånet för dig!