Lendo – Omdöme och betyg

Lendo

9.1

Ålder & Erfarenhet

10.0/10

Jämför antal banker (anger ej = 5)

9.0/10

Även andra tjänster

5.0/10

Hemsida: Layout & Navigering

10.0/10

Support: Utbud & Betyg

10.0/10

Spann på lån

8.0/10

Tydlighet med ränta

10.0/10

Ansöka lån med Betalningsanmärkning

10.0/10

Vårt Betyg

10.0/10

Fördelar

 • Erfarenhet, startade redan 1995, online sedan 2007
 • Jämför hela 25 lånegivare
 • Lättnagiverad hemsida
 • Mycket bra support
 • Tydlighet med ränta
 • Går att ansöka lån trots betalninganmärkning

Nackdelar

 • Inga andra tjänster än privatlån

Betyg på Lendo

Med lång erfarenhet av marknaden, stort utbud av långivare, med möjlighet för lån mellan 10 000 kr och 500 000 kr och en smidig tjänst ges Lendo högsta betyget på Låneförmedlare.net. Ansök här och få svar inom 24 timmar.

Här presenteras vad som ligger bakom det betyg som Lendo får i denna recension.
Ålder & Erfarenhet
Lendo är en av de låneförmedlarna med längst erfarenhet i Sverige. Ett etablerat varumärke som under lång tid hjälpt personer att jämföra privatlån och hitta bättre lånelösningar.
Jämför antal banker
En punkt som är mycket viktig att titta på, i val av låneförmedlare, är hur många banker de samarbetar med – samt vilka banker det är. Lendo får absolut högsta betyg på denna punkt då de jämför över 25 banker och kreditinstitut samtidigt som de tydligt presenterar på hemsidan vilka dessa är.
Bland de banker som jämförs finns både storbanker, nischbanker och de som accepterar betalningsanmärkningar. Därmed blir jämförelsen bred och rättvis.
Även andra tjänster
Lendo fokuserar enbart på förmedling av privatlån. En del andra låneförmedlare har även jämförelser av kreditkort, bolån, sparande m.m. Det drar ner betyget något för Lendo då det i vissa fall kan finnas fördel att kunna jämföra flera olika krediter.
Hemsida och Layout
Lendo har en enkel, tydlig och pedagogisk hemsida. Det är lätt att ansöka om lån och den som har frågor kring tjänsten hittar de flesta svar under Frågor och Svar. Tack vare att Lendo är tydliga med information och hur processen går till så ges högsta betyg.
Support
De flesta som ansöker om lån via Lendo behöver inte kontakta kundtjänst då tjänsten enkelt utförs via hemsidan. Vill man däremot ha kontakt kan det ske via exempelvis telefon, mail, Facebook eller formulär på hemsidan. Deras FAQ ger även svar på de vanligaste frågorna.
Spann på lån
De flesta låneförmedlare har ett mycket brett spann på vilka lånesummor som förmedlas. Betygen är satta utifrån att högst betyg ges vid lånesumma 5 000 kr – 600 000 kr. Sedan kan något lägre betyg ges om lånesumman skiljer sig från detta. Eftersom Lendos spann är mellan 10 000 kr och 500 000 kr så blir det lite längre betyg på denna punkt.
Tydlighet med ränta
Lendo är mycket tydliga med vilken räntesats som deras samarbetspartners har. Dessutom anger de kapitalkostnad (hur mycket kommer låntagaren totalt betalat) redan i samband med låneansökan. Det är visserligen uträknat med en exempelränta men det är en stor fördel att både ränta och kapitalkostnad visas så att låntagare förstår hur mycket lånet egentligen kostar. Detta är en punkt som få andra låneförmedlare får lika bra betyg på.
Ansöka lån med betalningsanmärkning
Flera samarbetspartners som är med i jämförelsen tillåter betalningsanmärkning. Därmed kan även personer med betalningsanmärkning ansöka om och jämför lån hos Lendo.

Vårt betyg
Vårt betyg blir 10/10 dvs. högsta möjliga. De är tydliga med ränta och kapitalkostnad, har en smidig och enkel hemsida samt är transparent med all information gällande samarbetspartners och hur låneförmedlingen går till. Rekommenderas.


Låneförmedlare LendoLendo skriver på sin hemsida att de är Sveriges Ledande Låneförmedlare. Det stämmer så till vida att de är det kändaste och största företaget inom denna bransch.

De etablerade sig på den svenska marknaden redan år 2007 då antalet låneförmedlare var relativt få. Idag finns det ett betydande antal företag som arbetar med låneförmedling men än så länge är Lendo ”ledande”.

Hur fungerar Lendo?

 • Första steget är att fylla i en låneansökan med bland annat lånebelopp och önskad amorteringstid.
 • Lendo tar därefter en kreditupplysning.
 • Låneansökan, tillsammans med en kopia på kreditupplysningen, skickas till ca 20 banker
 • Bankerna svarar på om de kan erbjuda lån och i så fall till vilken ränta.
 • Svaren skickas till Lendo som i sin tur skickar ut dem till den som ansökte om lånet. Detta sker inom 24 timmar efter att låneansökan har skickats in.
 • Möjligheten finns sedan att i lugn och ro gå igenom de olika låneförslagen. Något krav på att teckna ett lån finns inte.
 • Om något låneförslag är tillräckligt attraktivt signeras skuldebrevet och pengarna betalas ut inom några dagar.

Ansöka om lån via Lendo

Hos Lendo kan man ansöka om lån på 10.000kr till 500.000kr. Man kan sedan välja att betala tillbaka denna summa på ett år upp till hela femton år. Fördelen med Lendo är att man tydligt ser på hemsidan hur mycket ett lån kommer att kosta per månad. Nu är den uträkningen som presenteras visserligen grundad på exempelränta och eftersom man tillämpar individuell ränta kan räntan bli högre än i detta exempel. Men det är ändå en bra fingervisning för låntagaren om hur mycket lånet kommer att kosta.

Den som vill låna pengar via Lendo går till Lendo.se och fyller i belopp, amorteringstid, personuppgifter och skickar in ansökan. Att göra en ansökan är alltid helt gratis och det finns inte något krav på att ett lån måste tecknas bara för at man gör en ansökan.

Efter att ansökan har skickats in får man förslag från ett flertal banker gällande ränta och villkor. Vill man teckna ett lån hos någon av dessa banker fullföljer man låneansökan och pengarna betalas ut inom någon dag.

Jämför bankers räntor

Fördelar med Lendo

 • Etablerad och har erfarenhet

Lendo har erfarenhet av låneförmedling på nätet sedan 2007 (de startade redan 1995). Det är därmed ett av de äldsta företagen på marknaden vilket självklart är till dess fördel. De har all den erfarenheten som krävs för att möta kunderna på allra bästa sätt. Detta är även något som återspeglar sig i de recensioner av företaget som kunderna gett.

 • Mycket goda recensioner

Av de 1319 som recenserat Lendo på recensionssidan Rejta (nu Eniro.se) har ett genomsnittbetyg getts på hela 4,43 av 5,0. (2017) Ett betyg som visar att kunderna uppskattar den tjänst som Lendo erbjuder.

 • Visar vilka de samarbetar med

De allra flesta låneförmedlare är tydliga med hur många banker de samarbetar med. Men det är mycket få som är lika tydliga med vilka dessa banker är. Lendo får mycket bra betyg på denna punkt då man enkelt kan se vilka banker som är med i jämförelsen. Vill man sedan utöka jämförelsen på egen hand är ju detta extremt enkelt.

 • Låneskydd är möjligt

Lendo erbjuder låneskydd på lånen. Detta innebär att man tecknar en slags försäkring som betalar ut pengar i det fall som låntagaren blir arbetslös, sjukskriven eller avlider. Ett sätt att försäkra sig om att inte stå med ett lån man inte kan betala när inkomsten plötsligt faller inom familjen.